В Італії добігли кінця змагання зимового Європейського юнацького олімпійського фестивалю 2023 року. Збірна України посіла у фінальному медальному заліку 15-те місце, повідомляє «Суспільне Спорт».

Усього на змагання в Італії, що тривали від 21 січня, вирушили 27 українських спортсменів. «Синьо-жовті» були представлені в дев’яти видах спорту: біатлоні, лижних перегонах та сноубордингу, серед інших зимових олімпійських дисциплін.

Єдине «золото» збірній принесла біатлоністка Олександра Меркушина, що перемогла в жіночому спринті. 18-річна українка також додала до свого доробку «бронзу» індивідуальної гонки.

Першу медаль українців на турнірі записала на свій рахунок фристайлістка Наталія Казюк. Представниця Івано-Франківщини посіла третє місце в біг-ейрі.

Зимовий ЄЮОФ-2023. Усі медалі України

«Золото»: Олександра Меркушина (біатлон, спринт)
«Бронза»: Наталія Казюк (фристайл, біг-ейр), Олександра Меркушина (біатлон, індивідуальна гонка)

Три здобуті медалі стали повторенням найкращого результату України на зимових Європейських юнацьких олімпійських фестивалях. По три медалі збірна також здобувала у 2005-му, 2013-му та 2017-му роках.

У підсумковому медальному заліку Україна розташувалася на 15-й сходинці. Медальний залік виграла збірна Франції, що здобула найкращі на турнірі сім золотих нагород.

ЄЮОФ-2023. Медальний залік

1. Франція (7 золотих + 6 срібних + 4 бронзові медалі)
2. Італія (6 + 8 + 7)
3. Швейцарія (6 + 3 + 3)
4. Австрія (6 + 2 + 9)
5. Угорщина (6 + 1 + 1)

15. Україна (1 + 0 + 2)