Чемпіон світу 2017 року з біатлону Антон Бабіков поділився думкою про усунення російських спортсменів від міжнародних змагань. Практично у всіх видах спорту росіяни та білоруси усунуті через війну, розв’язану росією на території України.

«Розумієте, в чому тут справа… Після того як я не потрапив на Олімпіаду до Пекіна, тренування стали для мене певною мірою ліками. Цей процес взагалі завжди мене лікував від різноманітних змагальних невдач, нервових перевантажень і так далі. Навесні я поїхав на збір у Сочі, всі гори, мабуть, там уникав, причому сам-один, йшов у якісь походи, очищав голову від усього пережитого.

Не знаю, чи правильно так говорити, але ми стали поколінням, якому дістався не найпростіший час у спорті. Не той випадок, коли ти прийшов до збірної, зняв усі вершки та зі спокійною душею завершив кар’єру. Якби я вирішив припинити виступи, що було б альтернативою? Сидіти вдома і розмірковувати про те, чим міг би займатися? Зрештою, біатлон для нас – не лише улюблена справа, а й робота, яка дозволяє забезпечувати життя. Не знаю, може я колись і пошкодую про те, що не закінчив із біатлоном раніше, але зараз так не скажу», – сказав Бабіков.