Триразова чемпіонка світу, німкеня Ванесса Гінц оголосила про закінчення кар’єри. 30-річна біатлоністка провела свою останню гонку в суботу, 4 лютого, повідомляє «Суспільне Спорт».

Гінц вигравала «золото» світової першості у 2015-му та 2017 роках: двічі — у класичній жіночій естафеті, ще одного разу — в міксті. Минулого року в Пекіні вона здобула свою першу олімпійську нагороду — «бронзу» жіночої естафети.

Від початку сезону 2022/23 Гінц, що в попередні роки представляла Німеччину на рівні Кубка світу, змагалася на Кубку IBU. Вона виграла медалі спринтів в Ідре («бронза») та Ріднау («срібло»), до яких додала бронзову нагороду чемпіонату Європи в Ленцерхайде за підсумками спринтерської гонки.

Утім, наголошує біатлоністка, ще восени вона ухвалила рішення закінчити кар’єру за підсумками сезону-2022/23.

Останнім стартом Гінц став спринт Кубка IBU на сьомому етапі в австрійському Обертілліасі. З однією хибою на «стійці» вона розташувалася на межі топ-10 фінального протоколу гонки.

«Я вирішила, що це буде мій останній сезон, ще восени. Минулого тижня зрозуміла, що це буде місце [для останньої гонки], тому що Обертілліах — дуже особливе місце для мене. Тут я провела свій перший тренувальний табір з лижним клубом у 10 років, тут пройшли мої перші біатлонні змагання. Дуже щаслива, що могла закінчити свою кар’єру тут.

Біатлон дав мені усе: всі емоції, злети й падіння. Я так щаслива, що він подарував мені це життя. Я б ніколи не пропустила його жодної секунди. І бажаю всім молодим спортсменам відчути те саме», — цитують німкеню у Міжнародному союзі біатлоністів.

Хто така Ванесса Гінц: головні досягнення

  • Семиразова медалістка чемпіонатів світу. Окрім трьох золотих нагород, Гінц здобула чотири «срібла» в особистих та командних змаганнях на цьому рівні.
  • Переможниця 11 гонок на рівні Кубка світу (серед них одна — в особистих гонках). Усього за кар’єру 26 разів зходила на подіум етапів на цьому рівні.
  • Бронзова медалістка зимової Олімпіади 2022 року в Пекіні за підсумками жіночої естафетної гонки.
  • Чемпіонка Європи 2013 року в жіночій естафеті.