Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував десяте місце «синьо-жовтих» у змішаній естафетній гонці на чемпіонаті світу у німецькому Оберхофі.

«Хотіли стартувати на цьому чемпіонаті краще. Умови були дуже класні: стабільна ситуація на стрільбі, хороша траса. Якщо говорити за хлопців, то не було контакту, Дудченко і Підручний бігли наодинці по трасі. Позицію, яку отримали після жіночої частини, утримали. Трішки ризикували на стрільбі, бо хотіли наздогнати команди попереду.

У нас було бажання стартувати краще. Хотіли бути у топ-6. Щоб підтвердити свої амбіції, з якими приїхали на чемпіонат. Ще багато стартів, тому, думаю, покажемо себе краще, ніж сьогодні.

У Дмитра є та проблема, що не вистачає стартів. Тому він трішки із запасом стартував, потім додавав, а на останньому колі був таким, яким ми хочемо, щоб був протягом усіх трьох кіл.

Дудченко програв найкращому — Йоганнесу Бо — приблизно 45 секунд. Це небагато. Якщо навіть другі за швидкістю програли по 30 секунд. Біг був хороший, лижі працювали. Сподіваюся, що спринт буде кращим за сьогоднішній старт», — сказав Санітра.

Нагадаємо, що сьогодні в рамках чемпіонату світу з біатлону-2023 у німецькому Оберхофі відбудеться жіночий спринт, початок о 15:30.