Жіноча спринтерська гонка відбулась у другий змагальний день чемпіонату світу з біатлону. Україну на цьому старті представляли чотири спортсменки: Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Олена Білосюк та Дар’я Блашко.

Найкращою серед українських біатлоністок у спринті стала Джима. Спортсменка на фініші стала 29-ю. Окрім неї до гонки переслідування відібрались Білосюк та Меркушина, які стали 43-ю та 44-ю відповідно.

Анастасія Меркушина ставила завдання перебороти паніку перед спусками. На це баітлоністка звертала увагу після змішаної естафети.

Після першої індивідуальної гонки на цьогорічному чемпіонаті світу з біатлону Анастасія Меркушина розповіла про результати старту в ексклюзивному коментарі виданню «Суспільне Спорт».

Що сказала Анастасія Меркушина

Про підготовку до сприну в Обергофі

«Моє завдання було перебороти паніку перед спусками. Гадаю, мені це вдалося, я не наплужила, тому це моя маленька перемога. Вчора я все тренування каталася згори-донизу, і сьогодні було набагато краще».

«Намагалася всі кола відпрацювати. Можливо, після двох кіл штрафу було важче морально бігти. У принципі це мій нормальний старт — відпрацьовувати останнє коло. І навіть дзвіночок, що я повертаюся до минулих кондицій, які вже давно забула, як виглядають. Раніше, коли я була «молода» — завжди так бігала, що друге коло трошки гірше, а фініш — на максимум. Адже якщо перенапрягтися на другому колі, можна спіймати тремор у ногах і буде важко стріляти. Це така тактика, так».

Про хиби в гонці

«Гадаю, я недостатньо видихнула. Був промах знизу, я затримала забагато повітря. У мене буває така помилка, намагаюся з нею боротися. Вона виникає через невпевненість у собі та стрільбі. Мабуть, бачила вітер і мені захотілося більше прицілитися. Я втратила момент пострілу і перетримала. Таке трапляється, це неприємно, звичайно».

Про підтримку вболівальників

«Прапори бачила, чула підтримку. Це дійсно класно, атмосфера взагалі неймовірна. В Обергофі німецька сторона нас підтримує, таке відчуття, що всі наші на трибунах. На розминці їхала і чула, як кричать «Україна вперед». Дякую, що приїжджаєте, вірити в нас. Бачила багато позитивних коментарів, добре, що є такі вболівальники».