32-річна Тіріл Екхофф — одна з найсильніших біатлоністок останніх сезонів. У 2021-му році на чемпіонаті світу вона завоювала чотири «золота», а загалом є 10-разовою чемпіонкою світу. На Олімпіаді-2022 у Пекіні норвежка здобула повний комплект медалей, пише «Суспільне Спорт».

Однак у сезоні 2022/23 Екхофф не провела жодної гонки. А пропуск чемпіонату світу, який триває в німецькому Обергофі, став для неї першим за 11 років.

Перед стартом сезону 2022/23 Союз біатлоністів Норвегії повідомив, що Тіріл Екхофф вибула зі спорту на невизначений термін. Причиною цього стали важкі наслідки коронавірусної хвороби. Через них норвежка пропустила частину підготовки до сезону

Зрештою, відновитися до головного старту сезону Екхофф не змогла. А стежити за змаганнями по той бік екрану їй давалося дуже складно.

«Моя пауза у спорті була трохи розділена. Спочатку дуже важко дивитися біатлон по телевізору. Це дійсно те, чим я хотіла займатись найбільше. Тепер зрозуміла, що це нормально — сидіти вдома і спостерігати за успіхами товаришів по команді. Це теж надихає», — сказала спортсменка в інтерв’ю NRK.

Попри те, що Екхофф працює над поверненням, її спортивна підготовка наразі не дозволяє виступати на найвищому рівні. Найімовірніше, Тіріл не повернеться в поточному сезоні до змагань.

«Насправді, я в пристойній формі, але не в тій, в якій була б, якби займалася гонками. Швидше за все [в цьому сезоні], цього не станеться», — розповіла Екхофф.

Окрім тренувань Тіріл Екхофф продовжує своє лікування та продовжує боротись з проблемою безсоння.

«Все почалося з Covid-19, потім у мене з’явилося всіх проблем потроху, починаючи від проблем зі сном і закінчуючи іншими захворюваннями. Я отримала хорошу медичну допомогу і добре лікувалася, але з’ясувалося, що не мала сил кататися на лижах. [Проблеми зі сном] це те, з чим не побажаю зіткнутися хоча б раз моєму найлютішому ворогові».

Незважаючи на покращення свого фізичного та ментального стану, Тіріл Екхофф не виключає завершення кар’єри біатлоністки.

«Зараз все йде добре. Але я все ще перебуваю під наглядом лікаря і проходжу курс лікування. Це все ще трохи складно, тому мені доводиться робити все малими кроками. Я не впевнена щодо майбутнього. Зараз все ще перебуваю в роздумах, адже так багато боролась зі своїм здоров’ям. Не знаю, що мені робити, чи зможу я відпрацювати ще один сезон, чи варто завершити кар’єру», — розповіла норвезька біатлоністка.

За словами Тіріл, рішення про завершення кар’єри вона прийме після сезону 2022/23.