Український біатлоніст Дмитро Підручний прокоментував результат у спринті, де він посів п’яте місце, повідомляє Трибуна.

— Погодні умови дуже складні, часто змінюються. Я розумів, що нуль сьогодні стрільнути буде важко всім. Я старався чітко працювати на вогневих рубежах. Мені це вдалося. Дуже щасливий, що після всього, що було в мене у цьому сезоні, мені вдалося гідно виступати тут і боротись за високі місця.

— Ти зміг фізично на останньому колі додати і показати хороший час.

— Я ще не бачив аналіз по колах. Чесно, важко сказати, зміг додати чи ні. Намагався витиснути максимум з себе. Ті відрізки траси, де я зараз почуваюсь краще, намагався там відпрацьовувати і використовувати це, щоб відігрувати у суперників, оскільки після операції круті підйоми мені даються важко.

Навіть тренери мені говорили, що я на них програвав трішки, а рівнинні відрізки відігравав. Тому використовував свої фізичні можливості так, як потрібно було. Робив те, що міг.

— Флешбеків з Естерсунду немає (Підручний тоді фінішував четвертим у спринті, а потім виграв «золото» у переслідуванні — прим.)?

— Не задумувався за це, але приємно, що чотири роки тому був 4-й, сьогодні повторюю цей результат (інтерв’ю він давав до закінчення гонки — прим.). Сподіваюся, у подальшому теж буде повторення, — сказав Підручний.