Легендарний французький біатлоніст Мартен Фуркад поділився думкою про можливий допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські ігри 2024 року, які відбудуться у Парижі (Франція). Фуркад висловився від імені комітету спортсменів Олімпійських ігор.

«Багато хто мене зрозуміє, хтось – ні. Не кажу, що володію істиною і стою вище за інших, але як людина маю право на особисту думку і можу говорити про це.

Як представник спортсменів і як спортсмен вважаю, що ми маємо розглянути можливість повернення російських та білоруських спортсменів до змагань. Це головне посилання. Я був обраний до МОК, щоб захищати спортсменів. І мені часом здається, що я не захищаю їх. Звичайно, це росіяни та білоруси, але вони теж спортсмени. І їх також слід захищати на цій підставі.

Протягом усієї своєї кар’єри я боровся проти росії через проблеми з допінгом. Був одним із небагатьох, хто зайняв публічну позицію проти російської влади з допінгових питань. Ні в кого немає можливості звинуватити мене у проросійських поглядах.

Спортсмени не повинні вирішувати, з ким їм змагатись. Ми можемо сповідувати різні релігії і мати різний світогляд, але на мирній спортивній арені маємо показати всім, що можемо бути щасливими один з одним і боротися один проти одного, сповідуючи цінності спорту. Я захищав таку позицію з першого дня і зрадив би себе, якби не захищав це», – цитує Фуркада NRK.

Також французький біатлоніст наголосив, що не підтримує політику росії, але не вважає, що через це мають страждати спортсмени.