Біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував свій виступ у спринтерській гонці на ЧС-2023 у німецькому Оберхофі.

— Для мене це був перший старт на цьому Чемпіонаті світу. Як оцінюю? Звісно, незадоволений, в цілому, своїм стартом. Якщо взяти більш точне пояснення сьогоднішнього старту, це, мабуть, банально вдача була не на моєму боці. Якщо трошки проаналізувати, в принципі, по дистанції начебто більш менш все було нормально.

— Сьогодні були не дуже сприятливі погодні умови для стрільби, цим поясните два промахи на стійці?

— Що стосується стрільби лежачи, то проблем ніяких не було, відпрацював і пішов на дистанцію. І по погодним умовам все було добре. А на стійці трохи не пощастило, потрапив у сильний вітер. Начебто більш менш ізготовився в такій більш силовій ізготовці.

Два влучив, а потім вітер почав мінятися: і справа, і зліва піддував поривами, тут вже треба було змінити ізготовку, але думав, що зможу відпрацювати, та не вийшло. Дехто каже — не пощастило. В цілому, не задоволений своїм стартом.

— Як працює наш сервіс при такій погоді? Ми можемо дізнатися тільки у спортсменів, тож як сьогодні працювали лижі?

— З лижами було все добре, дякуючи хлопцям. Лижі сьогодні працювали дуже добре.

— Ви стартували під досить незвичним для себе стартовим номером — 90. Ця позиція на старті якось вплинула на проходження дистанції, на ваш настрій?

— Так, я вже давно не стартував так далеко, але це біатлон, і можуть бути різні номери в різних групах, — розповів Прима.

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2023 відбудуться гонки переслідування серед жінок та чоловіків.