У німецькому Оберхофі триває чемпіонат світу з біатлону. В суботу, 11 лютого, турнір продовжився чоловічим спринтом на 10 кілометрів.

Найкращий результат у гонці серед біатлоністів збірної України продемонстрував Дмитро Підручний, який посів п’яте місце. Ще два українці зайняли позиції у топ-30 (Антон Дудченко — 21-й, Богдан Цимбал — 29-й), а Артем Прима став 44-м.

Для Дудченка та Цимбала спринт в Оберхофі став найуспішним у кар’єрі на рівні світової першості. Зі свого боку, Дудченко також уперше потрапив до топ-30 особистих стартів на чемпіонатах світу, де раніше лише одного разу фінішував у межах першої пів сотні.

Обом біатлоністам допомогла вдала робота на вогневих рубежах — сумарно обидва заробили по одному колу штрафу. За показниками часу ходом Дудченко і Цимбал розташувалися поза межами топ-30.

За підсумками гонки в ексклюзивному коментарі для «Суспільне Спорт» обидва біатлоністи відзначили, що їм забракло сил для виступів на останньому колі. А також розповіли про виступи в умовах сильного туману в Оберхофі та оцінили свою роботу на вогневих рубежах.

Як прокоментували виступ у спринті Дудченко та Цимбал

Антон Дудченко:

Про погодні умови на трасі:

«Були туман і вітер, але вітер не сильно заважав, більше туман. На пристрілці взагалі не було видно мішеней — було дуже складно. Під час гонки було краще».

Про єдиний промах у гонці:

«Моя десь помилка — тренер поки не казав, де промах. Можна було працювати на нуль, але не впорався. Перед стартом тренер показав [на мішені] мою стрільбу на пристрілці, бо нічого не було видно. Принесли мішень, він показав, де були мої постріли, щоб я міг орієнтуватися, якщо зміниться вітер чи ще щось».

Про фізичний стан:

«Як почувався фізично? Естафета була коротшою дистанцією, ніж сьогодні. Перші два кола непогано почувався, на останнє — не вистачило. Але я стартував на початку, тому після фінішу усіх можна буде подивитися аналіз і зробити висновки».

«Загалом було важко. На останньому колі мене обганяв швед, але я так розумів, що він ішов перше чи друге коло, тому я не зміг зачепитися. Тому більшість часу йшов сам. З Легрейдом не зміг попрацювати».

Чи задоволений своєю формою:

«Дуже важко відповісти на це питання. Поки не можу сказати конкретно. Треба дивитися аналіз гонки, щоб чіткіша була ситуація. Бо не завжди те, що ти відчуваєш, співпадає з аналізом».

Богдан Цимбал:

Про стрільбу в спринті:

«Коли стартував, то на стрільбі майже не було туману. А от на пристрілці був сильний туман. Лише кілька хвилин було, коли видно мішені, тому ми стріляли так — тик-тик. Слава Богу, пристрілялися. Зробили все, що могли. Стрільбу можна було робити гарну. На нуль треба було відстрілятися».

Про темп у гонці:

«На третьому колі, мабуть, трішечки втомився. Я стартував, а з рубежа виходив Йоханнес Дале. В нього було останнє коло, він так сильно пішов у перший підйом. Думав, що з ним проїду — я ж на першому колі, маю бути швидшим. А він від мене поїхав. Я не знав, що робити. Засмутився і почав його наздоганяти. Тому перше коло вийшло пробігти гарно, друге — так собі, а третє вже все. Я потрапив у тридцятку — це непоганий результат».

«Це чемпіонат світу — найголовніший старт сезону. Нам треба бути в дуже хороших кондиціях, найкращих. Мені здається, ми це зробили. Це лише початок».