Капітан чоловічої збірної України з біатлону Дмитро Підручний не братиме участь в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу. Про це повідомив старший тренер чоловічої команди Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі «Суспільне Спорт».

31-річний біатлоніст — один з двох в українській команді, хто повністю провів першу частину чемпіонату світу. Він виступив у складі змішаної естафети, а тоді у спринті та гонці переслідування, де фінішував на п’ятому та восьмому місці відповідно. Таку ж насичену програму провів Антон Дудченко.

Після виступу у персьюті Дмитро Підручний припускав, що пропустить індивідуальну гонку — найдовшу дистанцію у програмі чемпіонату світу (20 км) — для того, щоб підготуватися до наступних стартів.

«Індивідуальна гонка? Ми про те не задумувалися. Побачимо, що скажуть тренери. Морально я готовий бігти кожну гонку, але, можливо, варто буде пропустити і краще підготуватися до інших гонок. Тим паче, думаю, що у масстарті я заробив місце», — сказав Підручний після гонки.

Як повідомив в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт Юрай Санітра, Підручний не вийде на старт в індивідуальній гонці.

Натомість тренер збірної України планує заявити Дмитра на наступну гонку в рамках чемпіонату світу — одиночну змішану естафету. Якщо Підручний змагатиметься у цій гонці, то це буде його третій сингл-мікст на чемпіонатах світу: у 2019 році він разом з Анастасією Меркушиною посів п’яте місце у сінглміксті, а у 2020-му — також з Меркушиною — десяте.

Що означає рішення Юрая Санітри щодо стартів Дмитра Підручного?

  • Підручний отримає три повноцінні дні перепочинку між стартами — переслідування та сингл-естафета. Водночас закінчуватиме чемпіонат світу Дмитро трьома гонками за чотири дні: одиночний мікст (четвер, 16 лютого), чоловіча естафета (субота, 18 лютого) та масстарт (неділя, 19 лютого).
  • Відсутність Підручного в індивідуальній гонці означатиме, що можливість стартувати у гонці отримають Артем Тищенко чи Денис Насико. На чемпіонаті світу-2023 ці біатлоністи поки що не стартували.