Український тенісист Віталій Сачко після перемоги над росіянином Андрієм Чепелєвим у фіналі кваліфікації на змаганнях ATP Challenger у Манамі, де російський тенісист виступає в нейтральному статусі, відмовився потиснути йому руку. Свій намір не вітатися після завершення гри Сачко сам озвучив супернику біля сітки: «Я думаю, ти знаєш, чому». На що у відповідь Чепелєв сказав йому: «Чому?». Український тенісист сказав, що триває війна і що «ви напали на Україну». Почути точну відповідь росіянина складно, але схоже на те, що він відповів, що напав не він. «Твоя країна напала», — сказав йому Сачко наприкінці.

Як повідомляє БТУ, місяць тому в «сторіс» в інстраграмі Андрій Чепелєв розповсюдив відео з виступом депутата Європарламенту від Ірландії Міка Воллеса, який засудив санкції ЄС щодо Росії. «Якщо у нас є проблема з тим, що є конфлікт в Україні, чому ми не маємо проблем з тим, що США і НАТО тероризують народ Афганістану, Іраку, Лівії. Чому у нас немає проблем з тим, що Ізраїль тероризує палестинців? Коли ви вже прокинетеся і почнете жити в реальному світі?», — заявив тоді Воллес.

Не відомо, чи слідкує російський тенісист за діяльністю Міка Воллеса, який систематично не підтримує Україну в її боротьбі проти агресора. Раніше євродепутат з’явився на засіданні у футболці італійського ФК «Торіно» з ігровим номером та прізвищем російського півзахисника Олексія Миранчука. Воллес також виступає проти постачання озброєння в Україну, не проголосував за резолюцію, яка закликає до створення спеціального міжнародного трибуналу для судового переслідування керівництва росії і не підтримав розгляд депутатами дій ЄС у відповідь після ракетної атаки на Дніпро 14 січня 2023 року.