Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував виступ наших спортсменів в індивідуальній гонці на чемпіонаті світу-2023 у німецькому Оберхофі.

«Вітаю Артема Тищенка з виступом. Я щодня говорив йому, що потрібно бути готовим, навіть якщо зранку прийду і розбуджу. Артем показав, що серйозно ставився до підготовки. Лише вчора ввечері дізнався, що буде бігти, але підготувався не тільки фізично, а й психологічно. Це показники того, що знаходиться в дуже хорошому стані. Це його найкращий результат на ЧС. Після сьогодні скажу, що ні в кого не було провалу. Боролися, стріляли гідно.

По Антону Дудченку побачив, що він трішки більше хвилюється, ніж треба. Дуже сильно хоче, а потім робить помилки, яких у нього нема на тренуванні.

Цимбал на першій стрільбі не справився із ситуацією, бо змінився вітер. Він мав цю інформацію на трасі. Потім підняв упевненість на трасі. Ногами хлопці бігли в секундах. Я вже казав, що велика різниця — бігти на початку та в кінці.

Насико міг стрельнути на нуль. Не пройшов габарит на лежці, маленький габарит стоячи. Показав, що коли в нього є шанс бігти, він концентрується і робить все, щоб був результат. Тому загалом без лідерів команда справилася. Не бачив ще Кубок націй, але, думаю, що втримали десяту позицію. Моя голова налаштована на сингл-естафету», — сказав Санітра.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 лютого, на ЧС-2023 відбудеться жіноча індивідуальна гонка, початок о 15:30 за київським часом.