Біатлоніст збірної України Денис Насико прокоментував свій виступ в індивідуальній гонці у німецькому Оберхофі, яка стала для нього першою в кар’єрі на рівні світової першості.

— Налаштовувався на гонку, як завжди, позитивно. Було, звісно, хвилювання, але думаю, що впорався з ним. Хвилювання є завжди перед кожною гонкою.

— Які завдання мали на індивідуальну гонку?

— Завдання мав — максимально концентруватися на вогневих рубежах, на трасі показати стабільний хід.

— Сьогодні було досить тепло, у зв’язку з цим, як працювалося на трасі, адже стартовий номер у вас був досить пізній, не завадило це показати кращий результат?

— Так, було досить тепло, на останній групі була каша на трасі, така серйозна каша. Важко було боротися, але якщо вийшов на старт — треба боротися до кінця.

— Як спрацював наш сервіс, вгадав зі змащенням?

— Сервісу велике дякую, задоволений сьогодні лижами: стабільно працювали, не було просадок якихось. Так що сподобались мені сьогодні лижі.

— Ви особисто як оцінюєте свій виступ, якщо враховувати шалену конкуренцію?

— Думаю, що впорався сьогодні, але трохи зі стрільбою недопрацював – треба було намагатися хоча б ще один постріл влучити. Ну вже є, як є.

На трасі були наші вболівальники, добре їх було чути. Дякую за підтримку. Це надихало і допомагало боротися до кінця.

І на фінішному колі вони теж були. Були й тренери, і своя підтримка. Вболівали — так що боровся до останнього метру, до фінішу, — розповів Насико.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 лютого, на ЧС-2023 відбудеться жіноча індивідуальна гонка, початок о 15:30 за київським часом.