Федір Темір був не лише прикордонником, а й українським бігуном, який пробував свої сили, як у стандартних марафонах, так і в забігах з перешкодами. Захисник загинув ще 7 березня 2022 року в районі Волновахи, де його вбили снаряд від танка, повідомляє PrSport.

З раннього дитинства Федір Темір захопився спортом, займаючись кросфітом, плаванням, багатоборством та іншими спортивними дисциплінами. Закінчивши школу, він став студентом Національного університету фізичного виховання та спорту, після чого вирішив пов’язати своє життя з прикордонною службою.

Він не переставав займатися спортом, беручи участь у різних змаганнях, виграючи різноманітні турніри. Федір виступав разом з «Азовом», взяв участь у 1-му регіональному чемпіонаті з так званого функціонального багатоборства, що відбувся між підрозділами ЗСУ.

Неодноразово він брав участь у марафонах і в коротких дистанціях у команді Mariupol Runday, а влітку 2021 року він вирішив позмагатися в рамках Гонки Нації (біг з перешкодами).

Суддівством він також займався у дитячих турнірах, де діти змагалися не лише у військово-ужиткових дисциплінах, а й у теорії для них влаштовували змагання.

2022-й рік для Федора Теміра розпочався із забігу Санта-Клаусів, а в лютому він брав участь в останньому у своєму житті турнірі, який пройшов у Маріуполі серед місцевих команд силових структур із плавання та веслування.

З початком повномасштабної війни, яку було розпочато 24 лютого 2022 року, Темір вирушив на передову, де був прикордонником.

Не стало українського захисника 7 березня, коли він боронив Волноваху. Тоді він разом із своїм підрозділом не давав ворогові пробити оборону, працюючи ще у 2-х напрямках. Перший наступ у них вдалося відбити, але взяти Волноваху у російської армії було чи не головною метою. Прикриваючись артилерією, окупант запустив у тил диверсантів та бронетехніку. Федір Темір загинув внаслідок влучення в нього снаряда від танка.

12 березня стало відомо, що ЗСУ залишили Волноваху, яка залишилася повністю зруйнованою. Зберегти її на той момент не було жодних можливостей.