Чеський біатлоніст Міхал Шлезінгр відреагував на слова Мартена Фуркада про те, що йому буде соромно, якщо Франція заборонить росіянам та білорусам виступати на міжнародній арені, пише «Трибуна».

«Коли Фуркад виступав проти росіян у допінговому скандалі, росіяни називали його божевільним, який нічого не розуміє і має мовчати. А зараз, коли він говорить щось, що їх влаштовує, росіяни відразу вказують на те, що він є представником комісії спортсменів МОК, тому його думка набагато обґрунтованіша, ніж у будь-яких інших спортсменів, які йому протистоять. Російська пропаганда може експлуатувати абсолютно все.

Я розумію, що Мартен не хоче брати всіх росіян під одну гребінку, бо деякі з них можуть бути справді не згодні з тим, що відбувається в Україні, але боятися висловлювати свою думку публічно. Але водночас Фуркад упускає з уваги те, наскільки щільно в Росії сплелися спорт і політика. І якщо колишні російські біатлоністи користуються перевагами та благами режиму, вони повинні розуміти, що це може мати негативні наслідки.

Спорт ніколи не був і не буде поза політикою. Це безглузде твердження, яким Росія прикривається, але насправді це пустий звук. Ми не можемо захищати російських атлетів від їхньої власної держави, замовчуючи те, що відбувається в Україні», — сказав Шлезінгр.

Нагадаємо, що проведення сьогоднішніх класичних естафет на ЧС-2023 у німецькому Оберхофі під загрозою зриву.