Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний поділився спогадами про службу в Нацгвардії.

— Це було дивовижне відчуття бути біля подіуму в Оберхофі. Сам посеред норвежців. Ті, хто мене найбільше підтримував, коли я захищав Україну.

Дуже щасливий, що лишився живим, взагалі можу бути тут. Для мене дуже важливо, що можу тут представляти Україну. Показую, що ми боремося, що ми існуємо, що ми хочемо нормального життя.

Деякий час біатлон для мене не був важливим. Три місяці в армії мене точно змінили. Це був дуже темний час, ні родини, ні біатлону, ні тренувань. Мені було дуже важко повернутися в спорт.

— Коли ви захищали місто, вам доводилося застосовувати зброю?

— Довелося.

Навіть зараз, коли я в Оберхофі, мені важко зосередитися на спорті. Кожен день, дивлячись у свій телефон, бачу погані новини з України. Мій друг нещодавно загинув. Інші міста обстрілюють. Бути на змаганнях, коли в країні може відбуватися стільки всього, нелегко. Багато спортсменів підтримують мене та Україну. Почув від них багато хорошого, багато сигналів підтримки. Це допомагає мені бути тут.

Чим помітніші ми тут, чим більше ми наголошуємо на тому, що відбувається в нашій країні, тим більше шансів, що нас почують, — розповів Підручний.