Головний тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра прокоментував результати масстарту ЧС в Оберхофі, повідомляє «Трибуна».

— Мабуть, ви хотіли сьогодні отримати приємніший подарунок (сьогодні, 19 лютого, у Санітри день народження — прим.)?

— Так, очікували трохи більшого від цього старту, але треба реально дивитися на наш актуальний стан. Не буду говорити про Дмитра Підручного, у нього ще на початку гонки зламали палку в місці, де не може стояти сервіс. Він потім ще настріляв кола штрафу, практично 500 метрів пробіг з однією палкою. Втратив дуже багато.

Що стосується стрільби Дмитра — у стійці знову проблема, ноги почали трястися. Йому бракує сили в ногах, це проявляється у стрільбі стоячи.

Для Дудченка, думаю, трохи забагато стартів за останні три тижні. Ще інший фактор, який теж дуже важливий — така м’яка та розбита траса для його техніки не підходить. Трохи втратив впевненість у стрільбі, немає ритму.

Результат адекватний для нашого стану.

Тищенко сьогодні не стартував. Треба розуміти, що ми на нього розраховували на закритті Кубка IBU в Канаді. Вони готуються два дні, всього треба три дні, на забезпечення такого виїзду треба дуже багато грошей, тому вирішили, що краще не ризикувати. За півтори години до масстарту дізналися, що Артем зміг би стартувати, але він в той час вже був в аеропорту Франкфурта. Не можемо розділити Тищенка, тому вирішили, щоб летів у Канаду.

— Не могли б швейцарці швидше сказати, що їхній біатлоніст не виступить, а замість нього міг бути Тищенко?

— Все одно було б дуже складно вирішувати ситуацію. Впевнений, Тищенко виконуватиме свою роль в Канаді, де нам треба втримати позицію в Кубку націй IBU. Думаю, він покаже там свою хорошу форму, в якій був на ЧС, — сказав Санітра