Біатлонний сезон виходить на фінішну пряму, до кінця Кубка світу залишається лише три етапи, а наша збірна все ще не завоювала жодної медалі. Найкращими результатами сезону як і раніше залишаються шосте місце чоловічої естафети в Рупольдінгу і сенсаційна п’ята позиція Підручного в спринті чемпіонату світу. Такого важкого для українських уболівальників сезону не було вже дуже давно, але рано чи пізно це повинно було статися, пише XSport.

Наші команди, як чоловіча, так і жіноча, дійшли до етапу, коли старі лідери вже не готові боротися за найвищі місця, а нові ще не готові. Однак давайте не втрачати надій і як справжні вболівальники вірити в успіх до кінця. Хто перед стартом спринту на ЧС міг повірити в п’яте місце Підручного? Далеко не всі. Так що заважає нам помріяти про ще одну сенсацію? Крім того, на чемпіонаті світу в Оберхофі у нашої команди було ще кілька результатів, що дозволяють сподіватися на краще: 12 місце Артема Тищенка в індивідуальній гонці, потрапляння в топ-20 в спринті від Дудченка, 14 позиція Юлії Джими в індивідуалці. Для того, щоб в цьому сезоні наша команда все ж завоювала медаль потрібно диво, проте в будь-якому виді спорту для нього завжди є місце. А якщо завоювати медалі все ж не вдасться, будемо чекати від наших біатлоністів якомога більш високих позицій.

А що там у лідерів?

За три етапи до кінця Кубка світу вже можна починати поглядати на турнірну таблицю і припускати, хто ж стане найкращим біатлоністом в сезоні. Однак в поточному сезоні припускати особливо нічого. У чоловіків перемога Йоханнеса Бо вже не викликає ніяких сумнівів, особливо з урахуванням того, що його найближчий переслідувач, Стурла Легрейд, пропустить етап в Чехії через коронавірус. В активі Бо зараз 1139 очок, а відрив від партнера по збірній становить цілих 219 балів. Замикає трійку лідерів, які перетворили нинішній сезон Кубка світу в чемпіонат Норвегії, Ветле Шостад Крістіансен, який вже напевно не поступиться нікому своїм місцем. А ось далі починається справжня інтрига, адже відстань між 4 і 10 місцями становить всього лише 52 очки, так що в турнірній таблиці ще явно будуть перестановки.

Найкращим з представників України поки залишається Артем Прима — 32 місце і 96 очок. На 35 сходинці розташовується Антон Дудченко (80 очок), 53 — Богдан Цимбал (35 очок), 63 — Артем Тищенко (24 очки), 68 — Денис Насико (15 очок), 69 — Тарас Лесюк (15 очок).

У жінок боротьба за перемогу в сезоні все ще можлива, хоча перевага лідера, француженки Жулії Сімон над найближчою конкуренткою, Ельвірою Еберг, теж досить солідна — 76 балів. За третє місце теоретично можуть поборотися дві італійки — Ліза Віттоцці і Доротея Вірер, а замикає п’ятірку найсильніших німкеня Деніз Херманн.

З українок найкращий результат, на даний момент у Юлії Джими — 36 місце і 102 очки. Анастасія Меркушина замикає топ-60 з 30 балами в активі, а Олена Білосюк займає 64 позицію (26 очок).

Чоловічий спринт за участю п’яти українців стартує вже о 17:10. Вболіваємо за наших і віримо в краще!