Український тенісист, 25-річний Олег Приходько виступає у парі з росіянином та заявляє, що національність не має значення, а людей треба судити за їх вчинками. Також уродженець Павлограду проти заборони росіянам та білорусам брати участь у Олімпіаді 2024, повідомляє UA-Футбол.

Про гру в парі з росіянином

«Зіграв пару з росіянином, тому що він є моїм другом. І я грав пару саме зі своїм другом — для мене національність не має значення. На мій погляд, людину треба судити за її вчинки, а не за її національністю.»

Про дівчину-росіянку

«У мене багато друзів з росії та білорусі, також моя дівчина з росії. Усі вони всіляко мені допомагають і завжди висловлюються проти війни. Тому я не вважаю, що зробив якийсь страшний вчинок.»

Про Олімпіаду

«З приводу відсторонення від Олімпіади спортсменів з білорусі і росії, мені як спортсмену цього не зрозуміти. Я розумію, що для всіх хлопців це мрія, до якої вони йшли все життя. Я вважаю, що спорт повинен об’єднувати людей. У давнину, коли проходили Олімпіади, то всі війни зупинялися, а зараз це частина війни.

Спортсменам потрібно давати шанс реалізуватися. У більшості це єдина Олімпіада в житті. Я ставлю себе на їхнє місце, і не хотілося б, щоб мене відсторонили від найважливішої події в моєму житті, до якої я йшов все життя.»