Російська біатлоністка Яна Романова заявила, що не планує повертати срібну медаль, яку виграла в естафеті на Олімпійських іграх 2014 року у Сочі. Романова та інші російські біатлоністки мали повернути медаль через допінгову справу Ольги Зайцевої. Срібло вже перейшло до команди Чехії.

«Мені досі незрозуміла вся ця історія, тому що застосування допінгу Зайцевої доведено не було. Організацією, яка несе відповідальність за прийом та зберігання проб, є Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA). Навіть якщо вірити розповідям його інформатора Родченкова про підміну проб, то відбувалося це не в якомусь підвалі, а в спеціальному приміщенні, яке було обладнане камерами, виходить, що WADA цією історією само себе скомпрометувало, довіряти йому вже не можна.

Ми виконали свої обов’язки – здали проби, що потім із ними було – не наша відповідальність. Мені багато хто зараз радить відпустити ситуацію, але як я можу це зробити? Якби Зайцева мала позитивну пробу, то ми б це прийняли, але цього не довели. Мене трясе від усього цього, досі не можу заспокоїтись.

Медалі у нас ніхто не забирав, не думаю, що це робитимуть. Зрозуміло, що своє значення нагорода втратила, але фізично вона в нас. І повертати її в мене немає бажання. Хтось може вважати, що її відібрали заслужено, але я всім завжди говорила, що в Зайцевій я впевнена більше, ніж у собі, і це не порожні слова», – заявила Романова.