Біатлоніст збірної України Артем Прима поділився враженнями від змішаної естафети в рамках сьомого етапу Кубка світу, що проходила у чеському Нове-Мєсто. Про це пише «Трибуна».

— Швидкість ви показали досить конкурентоспроможну. Як себе сьогодні почували на трасі?

— Так, самопочуття було краще, ніж у спринті чи в перс’юті, але це далеко ще не те. Та за рахунок того, що дистанція коротка, всього 6 км, можна було потерпіти, десь поборотися, тримати темп. Я ще не в тих кондиціях, щоб отримувати від гонки задоволення, коли ти готовий на всі 100%.

Так, я дуже багато гарних емоцій сьогодні отримав, бо дуже контактна була гонка. Коли ми боролися за топ-3, потім за топ-6. Класні емоції залишилися, але моя готовність далеко не та. Не можу поки сказати про причини, вже закінчимо сезон і будемо вирішувати ті проблеми, які є.

— Для спортсмена дуже багато означає його внутрішня впевненість у собі, своїх силах. Деякий час ви виглядали начебто дещо розгубленим. Що зараз із настроєм, внутрішнім станом?

— Концентрація і внутрішній настрій спортсмена — це найголовніше, коли ти налаштовуєшся на старт. Завжди на будь-яку гонку, будь то особиста чи естафета, намагаюся максимально концентруватися.

Але ми живемо в таких реаліях, що ранок у нас починається не з кави, а з телеграм-каналів. Дивишся новини, як пройшла ніч у твоїй рідній країні, що з рідними та близькими, як там на фронті. У першу чергу, проснувся, і всі ці питання треба передивитися, потім перевести подих, і тільки після цього робимо зарядку і п’ємо каву.

Я намагаюся концентруватися на кожну гонку і виходжу боротися, по максимуму віддавати себе — настільки, наскільки дозволяє здоров’я.

— Який наразі настрій у команді, адже подіум був на відстані одного пострілу?

— Хороший настрій, так подіум був не так далеко, але і дівчата, і хлопці, і тренери — ми всі розуміємо, який зараз біатлон, і який він став швидкий, і що топ-6 — це дуже хороший результат в естафеті.

Я також радий такому результату, бо гонка була дуже і дуже конкурентною. Якийсь один чи два додаткові патрони — і все може помінятися. Так що гонка була дуже конкурентна, а ще дуже гарна в плані емоцій і позитивних почуттів, — сказав Прима.