Біатлоніст збірної України Денис Насико оцінив свій виступ в індивідуальній гонці на восьмому етапі Кубка світу-2022/23 у шведському Естерсунді. За результатами цього старту 27-річний Насико посів 25-те місце, оновивши власний рекорд на рівні КС.

– Чи з’явилася впевненість у тому, що можете конкурувати?

– Так, це мій кращий поки результат на Кубку світу. Знаєте, кожен такий виступ додає мені впевненості. Я бачу, що можу конкурувати, це стимулює працювати до останнього і все тоді буде виходити.

– Ви помилилися на стрільбі один раз, та ще й на останньому рубежі. Дуже засмутилися? У чому причина тієї хиби?

– Так, я зробив помилку, але задоволений все ж своїм результатом. Це ж біатлон – ти йдеш три вогневих рубежі з трьома нулями й підвищується відповідальність. Але ж треба боротися до кінця, і я намагався, та все ж вийшла одна хиба. Проте думаю, що це чудово.

– Як відчували себе в гонці на дистанції? Адже гонка важка та довга.

– Почував себе досить непогано, йшов своїм темпом – тим, на який наразі був готовий. Що міг, те й видав. Старався з початку гонки й до її кінця працювати на максимумі.

– Як почуваєте себе у Швеції, чи подобається вам ця траса?

– Траса тут така цікава. Я дебютував тут на КС – тут була моя перша гонка. То я думаю, що можу зарахувати цю трасу до списку улюблених, – розповів Насико.