Збірна України продовжує виступи на Кубку світу 2022/23 з біатлону. У перший змагальний день етапу в Естерсунді «синьо-жовті» взяли участь у жіночій та чоловічій індивідуальних гонках.

Найкращим серед українців у чоловічому старті став Антон Дудченко — його 12-те місце стало рекордом «синьо-жовтих» у індивідуальних гонках цього сезону. Для самого біатлоніста цей показник також став другим найкращим у кар’єрі на рівні Кубка світу.

Особистий рекорд на Кубку світу оновив Денис Насико. В «індивідуалці» 27-річний біатлоніст показав 25-й найкращий час з єдиною помилкою на чотирьох вогневих рубежах.

Також за підсумками індивідуальної чоловічої гонки України отримала свого першого та єдиного представника в прийдешньому масстарті. За квотою найкращих біатлоністів етапу до гонки в неділю, 12 березня, відібрався Дудченко.

Ексклюзивно для «Суспільне Спорт» враженнями від гонки поділився тренер команди Юрай Санітра. Словацький наставник позитивно оцінив виступ підопічних, а також виокремив Дудченка, Насика та Артема Тищенка, який проводив свій перший старт на Кубку світу від середини січня.

Про результат в індивідуальній гонці Естерсунда:

«Як команда, я думаю, ми знову показали хороший результат. Усі п’ять спортсменів боролися за те, аби завоювати якомога вищу позицію в Кубку Націй. Хорошим бонусом для нас є 12-те місце Антона Дудченка. Він показав на трасі дуже хороший хід. Здивував сьогодні стрільбою Денис Насико, який теж продемонстрував свій найкращий результат. Загалом ми завоювали хорошу кількість очок для того, щоб трохи відірватися від фінів та словенців у Кубку Націй».

Про рекордний виступ Дениса Насика:

«Денису було складно, бо він тримав у голові, що може боротися за хороший результат. Мені сподобалося, як він відпрацював на заключній стрільбі, бо не поспішав: відпрацював всі постріли і відклав, коли потребував того. Дуже професійно впорався з останнім вогневим рубежем».

Про повернення Артема Тищенка на Кубок світу:

«Вважав, що Артем краще впорається зі стрільбою, але він показав хороший характер, після важкої дороги зібрався. Добре рухався на трасі та допоміг команді».

Про склад на суботню естафету:

«Ще зарано говорити. Маю декілька варіантів у голові, але треба завтра прокинутися і поговорити зі спортсменами, хто і як буде почуватиметься».