Легкоатлет з Іспанії Енріке Лепіс жорстко зіткнувся з асфальтом під час змагання у рамках фіналу Євро з легкої атлетики. Турнір відбувся у Стамбулі, повідомляє PrSport.

Жорстке падіння 22-річного спортсмена сталося під час подолання дистанції 60 метрів з бар’єрами. Лепіс мав чудові шанси взяти нагороду на цій дистанції, але, на жаль, останній п’ятий бар’єр він не зміг подолати. Іспанець зачепився за бар’єр на швидкій швидкості, впавши головою прямо в асфальт, де лежав, не подаючи ознак життя.

Після його падіння медики намагалися привести його до тями протягом кількох хвилин, а потім після надання першої допомоги у терміновому порядку відправили до госпіталю для проходження ретельного огляду та лікування.

Щоб приховати результат жорсткого зіткнення з треком, коли його на ношах переносили до машини швидкої допомоги, атлета прикрили простирадлами – видовище виявилося не для людей зі слабкими нервами.

Додамо, що 60-метрівка з бар’єрами серед чоловіків стала останньою дистанцією у програмі чемпіонату Європи-2023. Тріумфатором тут став швейцарський атлет Джейсон Йозеф. Для іспанця Енріке Лепіса участь у фіналі Євро стала першою у його професійній кар’єрі. У 2019-му та 2021-му роках він зупинявся на етапі ½ фіналу турнірів. Енріке Лепіс – бронзова призерка чемпіонату Європи-2021 серед молоді.