Захисник Шахтаря Ярослав Ракицький після свого повернення до донецького клубу може повернутися і до збірної України, але для цього потрібен час.

Футбольний коментатор Ігор Циганик висловився щодо потенційного виклику Ярослава Ракицького до складу національної збірної України на матчі відбору Євро-2024, пише FanDay.

На думку коментатора, виконуючий обов’язки головного тренера збірної Руслан Ротань не додав Ракицького до свого списку, керуючись лише ігровими показниками зараз, його виступи за Зеніт до початку повномасштабної війни на виклик не вплинули.

«Ми маємо футболістів, які можуть зіграти на цій позиції. Ракицькому потрібно стабільно показувати гру, щоби повернутися до збірної. Запрошувати його після двох матчів за «Шахтар» – не зовсім об’єктивно.

Не думаю, що є інші причини. Ротань чисто з ігрових причин не розглядав його як кандидат на матч з Англією».

Циганик припускає, що якщо Ярослав зуміє набрати хороші кондиції, то зможе знову одягнути футболку збірної України.

«Подивимося що буде далі. Може, Ракицький зараз набере форму і почне забивати, віддавати, всіх розривати у кожному матчі та повернеться до національної команди», – сказав Циганик в ефірі авторської програми на ютубі.

Нагадаємо, Ракицький із січня 2019 по березень 2022 року був гравцем Зеніту. Востаннє він викликався до збірної України у жовтні 2018 року. Із січня цього року він є гравцем Шахтаря. За три матчі у футболці донецького клубу він забив два голи та зробив один асист.