Чемпіон України з регбі Олександр Морєв загинув у боях за Бахмут, захищаючи країну від російської агресії. Колишній гравець клубу «Кредо-1963» після початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого вступив до лав Збройних сил і брав участь в обороні міста на Донеччині.

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на Федерацію регбі Одеської області. В організації зазначили, що Морєв вийшов на виконання бойового завдання і майже тиждень із ним не було жодного зв’язку. При цьому деталі загибелі героя поки що залишаються невідомими.

«Колишній регбіст одеського «КРЕДО-1963″, чемпіон України 2007 року, ексгравець юніорської збірної України Олександр Морєв загинув у боях за Україну. У складі Збройних сил України Олександр останнім часом виконував завдання під Бахмутом, минулого тижня перестав виходити на зв’язок, а сьогодні стало відомо, що він загинув… Федерація регбі Одеської області, Одеська регбійна спілка та уся регбійна спільнота Одещини висловлюють щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Вічна слава герою! Герої не вмирають!» – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що це вже не перша тяжка втрата в регбійній спільноті України. У грудні стало відомо про загибель гравця РК «Гірник» Євгена Кашинського. 16 березня 2023 року жертвою ворожого обстрілу став представник «Рівне» Володимир Стельмах. А 24 червня на Донеччині попрощалися з молодим українським регбістом Владиславом Горбуновим.