Знаменитий футболіст Андрій Канчельскіс, який народився у Кіровограді (зараз – Кропивницький) та виступав за київське «Динамо», донецький «Шахтар», «Манчестер Юнайтед» та збірну росії, обурився на англійців. Невдоволення відомого спортсмена викликало негативне, на його погляд, ставлення до росіян в Англії, через що син Канчельскіса не може влаштуватися там на роботу.

Історію про «несправедливість» щодо свого сина Канчельскіс розповів в інтерв’ю росЗМІ. Він обізвав англійців тупими, бо вони нібито не знають географії, не забувши звинуватити іноземців у русофобії.

«Проти росіян всі ополчилися. Склалася ситуація в Англії — мій син Андрій там шукає роботу, а йому сказали, що ваш батько грав за збірну рф, тому без шансів. І їх там не хвилює, що він народився в Англії і має тамтешній паспорт. А прізвище Канчельскіс – воно ж литовське, а не російське.У моєму паспорті зазначено місце народження — Україна. З географією у людей проблеми, крім Англії своєї нічого не бачать. Дивишся на них і думаєш — які ж тупі. Дуже погано там зараз ставляться до росіян», — поскаржився Канчельскіс.