Колишній російський біатлоніст Дмитро Васильєв вважає, що норвежці перемагають завдяки забороненим препаратам.

Напередодні норвезький біатлоніст Йоханнес Бьо встановив рекорд кількості перемог за сезон. Він виграв цього сезону 17 гонок.

«Новий рекорд Бьо? У тому, що він талановитий, сумнівів немає. Але те, що норвезька команда і, я не виключаю, сам Бьо легально використовують заборонені препарати як терапевтичні винятки.

Усі його перемоги тоді нівелюються і стають нікчемними. Я вірю, що настане час, коли з’ясується, на яких препаратах вони вигравали всі медалі.

Багато скептиків кажуть: ось, я так висловлююся про норвезьких біатлоністів. Але насправді тут все просто: щоб перемога була ліквідна, справжня, необхідно виграти в рівних умовах. А зараз немає рівних умов. Зараз із причин якихось міфічних хвороб спортсменам дозволено застосовувати величезну кількість заборонених препаратів.

Але якщо норвежці справді такі талановиті, якщо вони знають методики, за якими можна тренуватися, то чому ж тоді великий та жахливий Бйорндален, знаючи всі методики норвежців, не зміг підготувати жодного спортсмена до збірної Китаю?

І це за тих чудових умов, які надала китайська команда. Я навіть не говорю про боротьбу за медалі, але навіть у десятку ніхто з його спортсменів потрапити не міг.

Він сам їх обирав, тренував, готував до стартів. Хіба на півторамільярдну країну не знайшлося п’ятьох дійсно обдарованих спортсменів? Не може бути такого.

Та й плюс норвезькі методики так звані. Щось не бачу результатів. Тобто це саме собою спростовує думку, що норвежці найталановитіші та знають секретні методики.

Найголовніша їхня методика – легальне використання заборонених препаратів», – заявив Васильєв.