Колишній футболіст київського «Динамо» та донецького «Шахтаря» Андрій Канчельскіс, який раніше назвав англійців тупими, несподівано змінив риторику щодо європейців. Крім того, він усіляко намагається відсторонитися від країни-агресорки, акцентуючи увагу на тому, що має литовське прізвище.

Про це Канчельскіс розповів в інтерв’ю порталу Sport24. Він зазначив, що загальне ставлення до Росії у Великій Британії після повномасштабного вторгнення агресорів в Україну стало дуже негативним, хоча «прості люди всі розуміють».

«Ставлення справді стало гіршим після початку військових дій, але це скоріше фон. Прості люди всі розуміють – не вони ухвалюють рішення про конфронтацію. Серед друзів та знайомих – а їх тут у мене залишилося багато – якогось похолодання я не відчув. Мій син народився в Манчестері, тому він скоріше англієць. Та й прізвище у нас литовське, а не російське», – сказав Канчельскіс.

Раніше він цинічно розповів про свою матір, яка живе у Кропивницькому, заявивши, що «там не бомблять, з нею все нормально».