Донецький «Шахтар» вилетів із Ліги Європи на стадії 1/8 плей-офф. Але єврокубковий сезон «гірників» запам’ятається вболівальникам не лише гарною грою у низці матчів Ліги чемпіонів та серією пенальті у поєдинках із «Ренном».

Форвард «Шахтаря» Кевін Келсі став наймолодшим автором голу «гірників» у єврокубках, повідомляють «Новини.LIVE» із посиланням на офіційний сайт УЄФА.

18-річний Кевін Келсі перейшов до «Шахтаря» з «Бостон Рівер» на початку 2023 року. Ігор Йовічевич поступово підпускає венесуельця до основного складу «гірників».

Келсі вже відзначився кількома результативними діями у складі української команди у єврокубках. Саме він забив вирішальний пенальті у післяматчевій серії із французьким «Ренном». Венесуелець відзначився голом з гри у розгромному виїзному матчі у Роттердамі, у якому «Шахтар» програв із рахунком 1:7. Причому Келсі забив гарний м’яч після довгої подачі у виконанні Матвієнка.

Досягнення Келсі

На момент голу венесуельцю було 18 років та 232 дні. Він побив рекорд Чіпріана Маріки (18 років та 299 днів), який тримався з 27 липня 2004 року. Примітно, що Кевін Келсі народився саме цього дня.

Венесуелець став другим наймолодшим автором голу українського клубу в єврокубках, молодшим за нього був лише Андрій Шевченко. Він забив «Баварії» за «Динамо» у віці 18 років та 68 днів.