Колишній головний тренер збірної України, а нині керманич національної команди Вірменії Олександр Петраков зробив неоднозначну заяву перед матчем першого туру кваліфікації на Євро-2024 проти Туреччини.

65-річний фахівець неочікувано наголосив, що спорт має існувати поза політикою, повідомляє ТСН.

Саме цей наратив часто використовують російські пропагандисти для виправдання учасні атлетів з країни-агресорки в міжнародних змаганнях.

«Я не виступаю за те, щоб майбутня гра була політизована. Всі футболісти, які виступають за кордоном, добре знають свою історію, і я дуже добре знаю вашу історію. Але футбол не повинен політизуватися. Це ніяк не повинно впливати на гру.

Пріоритет – це спорт та інтерес до нього. Я не за політику. Всі вони є досвідченими гравцями, які приїжджають з-за кордону. Вони з’явилися за кордоном не за власною волею. Всі знають свою історію», – наводить слова Петракова видання Radar.

Додамо, що напередодні Петраков викликав до збірної Вірменії чотирьох футболістів з чемпіонату Росії. Більше того, один з них має російський паспорт. Він виступав за молодіжну та юнацьку збірні держави-терористки.