Одіозного олігарха Костянтина Жеваго, який є президентом ФК «Ворскла», заарештовано у Франції. Наразі вирішується питання про його можливу екстрадицію назад до України – сам Жеваго категорично проти, повідомляє PrSport.

Вже 30 березня на територію України може повернутися відомий бізнесмен, екс-депутат ВР та чинний президент ФК «Ворскла» Костянтин Жеваго. Його взяли під варту ще наприкінці грудня минулого року під час відпочинку на відомому французькому гірськолижному курорті Куршевель. Зроблено це було на запит української влади.

Наразі відбулося вже два слухання, і рішення прокуратури міста Шамбері у справі Жеваго буде офіційно оголошено 30 березня. Під час першого слухання у справі бізнесмена було випущено під заставу у розмірі 1 мільйона євро. Згідно з рішенням суду Костянтин Жеваго зобов’язаний не залишати територію Франції, хоча формально він на волі.

Сам президент ФК «Ворскла» разом зі своїми правозахисниками виступає проти власної екстрадиції до України. Хоча Жеваго це пояснює тим, що на території нашої країни йде війна і Україна не може забезпечити належний захист, насправді він боїться кримінального розслідування.

Нагадуємо, що його підозрюють у розкраданні коштів у особливо великих розмірах, а саме 113 мільйонів доларів, які належали банку «Фінанси та кредит». Збанкрутувала ця фінансова установа ще 2015 року.