Легендарний хокейний воротар Владислав Третяк обурився позбавленням росії права на проведення молодіжного та дорослих чемпіонатів світу 2023 року. Триразовий переможець Олімпійських ігор розкритикував Міжнародну федерацію хокею (IIHF), яка вважала за небезпечну організацію турніру в країні-агресорці.

Про це Третяк заявив у коментарі пропагандистської телерадіокомпанії «Воронеж», повідомляє OBOZREVATEL. Колишній хокеїст цинічно заявив про те, що в росії не постраждав жоден українець, забувши про військові злочини, особливо щодо дітей, і назвав ситуацію в країні абсолютно безпечною.

«Як так, у нас 55 гравців у Північній Америці грають, ніхто їх не чіпає, а ви нам не дозволяєте провести чемпіонат світу в Омську та Новосибірську. Ми ковзанки спеціально збудували. Кажуть – безпека, а яка безпека – у нас жодного українця не чіпали, все спокійно у країні. Ні, безпека – і все. Загалом відмовки», – сказав Третьяк.

Раніше інший знаменитий хокеїст В’ячеслав Фетісов назвав свавіллям відсторонення спортсменів з росії від міжнародних змагань, заявивши, що «зараз у світі більше 25 конфліктів, але чомусь все звелося до одного, який стосується нашої країни».