Поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі між українцем Олександром Усиком (WBA, WBO, IBO та IBF) та британцем Тайсоном Ф’юрі (WBC) не відбудеться. Чемпіони не змогли погодити контракт на об’єднавчий бій, який мав відбутися 29 квітня, повідомляє FanDay.

Команди Олександра Усика (20-0,13 КО) та Тайсона Ф’юрі (33-0-1,24 KO) більше не ведуть переговори про проведення бою за звання абсолютного чемпіона світу у хевівейті.

«Незалежно від того, наскільки Усик йшов на компроміс, його підштовхували до більшого», – сказав менеджер Усіка Егіс Клімас.

Згодом в інтерв’ю talkSPORT промоутер українця Олександр Красюк також зазначив, що об’єднавча битва між боксерами не відбудеться через запити Ф’юрі. Сторона британця, крім 70% гонорару, вимагала виключити з угоди пункт про матч-реванш.

«Все зайшло дуже далеко. Так, Усик погодився на розподіл гонорару 70/30 з ввічливості. Він хотів, щоб цей бій відбувся. Але справа не у Ф’юрі, а у поясі WBC, який він тримає у своїй колекції».

Також Красюк додав, що британський боксер не хоче проводити поєдинок з Усиком. Сам Олександр візьме невелику паузу у своїх виступах.

«Якщо це настільки складно, що Тайсон намагається уникнути цього бою, створюючи стільки перешкод під час переговорів, тоді немає потреби докладати більше зусиль. Рухатимемося своїм напрямком. Єдине, що зараз думаю – це бій за абсолютного чемпіона світу».

У той же час, промоутер Ф’юрі Френк Уоррен, навпаки, вірить у те, що поєдинок все ще можливо організувати.

«Ми з Алексом [Красюком] друзі. Я й досі вірю, що цей бій можна провести. Алекс, Егіс, будь ласка, поговоріть зі своїм хлопцем. Він український воїн. Давайте проведемо бій 29-го», – наводить його слова talkSPORT.

За даними ESPN, Усик вже звернув тренувальний табір, у якому готувався до бою з Ф’юрі. Найближчим часом команда українця займеться плануванням наступного поєдинку Олександра, швидше за все, проти обов’язкового претендента на пояс за версією WBA Даніеля Дюбуа (19-1,18 КО) у червні чи липні.