Вінгер «Аль-Айна» та збірної України Андрій Ярмоленко розповів про ставлення до російсько-української війни в Еміратах та волонтерство українських футболістів. Про це пише UA-Футбол.

– Як люди в ОАЕ ставляться до того, що зараз відбувається в Україні?

– Для звичайних людей це щось далеке. Їхня країна, як ви знаєте, намагається зберігати якийсь нейтралітет. Тому прості люди, уболівальники «Аль-Айна» про війну не питають. Але є і багато українців, з якими ми спілкуємося з Сергієм Станіславовичем Ребровим.

— Багато українських футболістів, і ви в тому числі, займаєтеся волонтерством. Ви якось координуєтеся, спілкуєтеся із цього приводу?

— З початку війни ми так, намагалися скидатися, якось робити це разом. Але пізніше вже стали більше самі. Я знаю, що усі гравці збірної допомагають. Та й не лише збірної, «Динамо», «Шахтаря», це я точно знаю – усі допомагають. Кожен намагається допомагати своїм. Буває, коли велика сума, то скидаємося. Якщо можеш сам потягнути, сам платиш. Працюємо із волонтерами, закуповуємо, що потрібно нашим захисникам. Іноді разом, іноді окремо, але допомагаємо усі.

– На цю тему таке питання. Чи достатній рівень русофобії у збірній України?

— Я гадаю, що він на досить хорошому рівні.