Жіноча збірна України з біатлону отримає нового коуча на сезон Кубка світу-2023/24. Про це офіційно повідомив очільник Федерації біатлону України Іван Крулько.

Рік тому Україна змінила наставника тренера жіночої команди. Словенський фахівець Урош Велепець, який працював з українками в олімпійському сезоні-2021/22, поступився посадою Олександру Кравченку, який до того моменту був його помічником і персональним тренером Олени Білосюк.

Ім’я нового тренера жіночої команди стане відоме за результатами президії Федерації біатлону України, яка пройде у наступному місяці. Проте вже відомо, що в збірну наразі не планують запрошувати іноземців.

Іван Крулько не вперше каже про зміни на тренерському містку жіночої збірної. Раніше називалося ім’я і колишньої тренерки збірних України Надії Бєлової, але достовірної інформації на її рахунок зараз немає.

Відзначимо, що зміна керманича в українській жіночій команді відбудеться шостий сезон поспіль. За результатами сезону-2022/23 наші дівчата не здобули жодної нагороди на рівні Кубка світу.