Суперкомп’ютер компанії Five Thirty Eight назвав англійський «Манчестер Сіті» майбутнім переможцем Ліги чемпіонів. Аналітики компанії оновили свій прогноз на підсумковий результат турніру після завершення першої стадії плей-офф, після якої визначились пари чвертьфіналістів, повідомляє OBOZREVATEL.

Використовуючи метод Soccer Power Index, комп’ютер оцінив шанси на підсумковий тріумф команди Пепа Гвардіоли у 33%. При цьому машина практично не має сумнівів у тому, що «Сіті» виявиться одним із фіналістів цьогорічного розіграшу ЛЧ, віддаючи на це показник 52%.

Наступною у списку головних фаворитів турніру йдуть мюнхенська «Баварія» (23%) та мадридський «Реал» (14%). Показник на успіх лідера чемпіонату Італії «Наполі» сягає 11%.

Найменш ймовірними переможцями Ліги чемпіонів Five Thirty Eight називає два міланські колективи – «Інтер» (4%) та «Мілан» (2%). Зазначимо, що пари 1/4 фіналу турніру стануть відомими за підсумками жеребкування, яке відбудеться у п’ятницю, 17 березня. Фінал пройде 10 червня у Стамбулі.