Європейські футбольні федерації нібито виступають за повернення російських національних збірних та клубних команд до міжнародних турнірів. Водночас, рішення щодо відсторонення представників країни-агресорки було начебто продиктовано не вторгненням рф в Україну, а політичним тиском.

Таку абсурдну думку в інтерв’ю порталу «РБ Спорт» висловив генеральний секретар російського футбольного союзу (рфс) Максим Митрофанов, повідомляє OBOZREVATEL. Він розповів подробиці переговорів із керівниками європейського футболу і додав, що національні федерації розуміють тяжкість ситуації, до якої потрапили росіяни.

«Кулуарно вся футбольна європейська спільнота розуміє неспортивну природу рішення і виступає за участь російського футболу у міжнародних змаганнях. На жодному з конгресів чи зустрічах ми не зустрічалися з позицією, згідно з якою необхідність нашого повернення ставилася б під сумнів. Усі національні федерації висловлюють нам підтримку. І розуміють тяжкість тієї ситуації, в якій знаходиться російський футбол. Але політичний тиск чиниться як на національні асоціації, так і на міжнародні організації. Власне, цей тиск і спричинив такі неспортивні рішення», – сказав Митрофанов.

Нагадаємо, влітку УЄФА відсторонив російські клуби від Ліги чемпіонів, Ліги Європи та Ліги конференцій, а національну команду – від відбірного турніру Євро-2024. 23 березня збірна росії не змогла перемогти Іран у товариському матчі (1:1), а напередодні обіграла Ірак (2:0).