Професійний бокс від британського суперважковаговика британця Тайсона Ф’юрі поступово перетворюється на брутальний аматорський стендап. Бій за звання абсолютного чемпіона світу проти Олександра Усика був зірваний у першу чергу через безкінечне шоу та примхи британця. Оцінки інших зірок боксу та реакція вболівальників — явно не на користь Тайсона. Своєю думкою щодо цього з «Колом спорту» поділився блогер Макс Діденко — автор боксерського каналу «Тайк Майсон», повідомляє «Дім».

«Вже можна говорити про те, що, скоріше за все, бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф’юрі не відбудеться не тільки найближчим часом, а й взагалі. Причому це дуже одностороння ситуація, тому що команда Сашка, як і він сам, зробили все для того, аби цей поєдинок відбувся. Про що казати, коли чемпіон світу із трьома поясами з чотирьох основних іде на великі поступки, потенційно маючи лише 30% гонорару і б’ючись на території свого суперника? Він погодився на все, що тільки можна було. Але Тайсон Ф’юрі все одно знайшов якісь, як на мене, примарні причини, чому він не може вийти на бій», — каже Діденко.

31 березня Олександр Красюк, промоутер чемпіона світу за версіями WBA, WBO та IBF Олександра Усика, зізнався, що їхня сторона припинила переговори щодо організації бою.

«Ми вийшли з переговорів. Команда Усика зробила це. Я та Егіс Клімас ухвалили це рішення, коли отримали докази того, що бою не буде», — цитує Красюка Boxing Social.

Після того, як Усик погодився розділити гонорар 70 на 30 на користь британця, Тайсон Ф’юрі почав висувати нові умови щодо реваншу. Формально, це і спричинило скасування поєдинку. Хоча промоутер Френк Уоррен не виключив, що поєдинок Усика та Ф’юрі може відбутися у липні.

«Що далі чекає Олександра Усика — все достатньо прозоро. Першим претендентом в плані часу для Олександра є Даніель Дюбуа по лінії WBA. Я не очікую від цього поєдинку чогось шаленого, тому що, по-перше, в Олександра вже не та мотивація — він волів битися за статус абсолютного чемпіона проти Ф’юрі, а тепер битиметься навіть не за менші гроші, а за інший статус, просто за захист свого поясу проти суперника нижчого калібру», — каже Макс Діденко.

На думку Макса, Дюбуа також є найслабшим претендентом з тих трьох, які є в Усика. Двоє інших — хорватець Філіп Хрговіч та британець Джозеф Джойс.

«Він (Даніель Дюбуа, — ред.) досі демонструє достатньо інфантильний і дуже примітивний бокс. Але такі суперники є вкрай зручними для Олександра Усика — він має всі шанси перемогти достроково. Питання в мотивації», — додав Діденко.