Відомий іспанський футбольний рефері Матеу Лаос може закінчити кар’єру польового арбітра. Технічний арбітражний комітет Іспанії має намір перевести досвідченого суддю з посади головного судді на VAR.

Зміна може набути чинності вже у сезоні 2023/2024, інформують «Новини.LIVE» із посиланням на видання Marca.

Скандальний іспанський арбітр Антоніо Матеу Лаос може припинити активну суддівську роботу «у полі». Цей рефері відомий схильністю до педагогічного спілкування із гравцями під час матчів. Він любить перебувати в центрі уваги й в кожному поєдинку демонструє велику кількість попереджень.

Неприємність на Мундіалі-2022

На Кубку Світу у Катарі Матеу Лаос відпрацював п’ять матчів. Чвертьфінал ЧС-2022 за участю збірних Нідерландів та Аргентини вийшов найскандальнішим. Суддівством іспанця були незадоволені футболісти обох команд.

Справа набула широкого резонансу, і Матеу Лаос був змушений покинути Мундіаль, хоча перед його початком претендував на роботу у фінальному матчі.

Починаючи з наступного сезону, Матеу Лаос може стати арбітром VAR (система відеодопомоги арбітрам — Ред.). Сам він не хоче завершувати кар’єру рефері у полі. У червні 2023 року іспанський комітет арбітрів ухвалить рішення щодо майбутнього Матеу Лаоса.