У вівторок збірна України провела вирішальний матч плей-оф відбору на Євро-2024. Підопічні Сергія Реброва у Вроцлаві протистояли збірній Ісландії. Передає Sportnews.com.ua

Вже на перших хвилинах українці мали шанс на небезпечну атаку, але Роман Яремчук не зміг завдати удару після пасу від Михайла Мудрика.

На 14-й хвилині в гру довелося включитися Андрію Луніну. Він відбив дальній удар Гудмундура Торарінссона. Вже за кілька миттєвостей Віталій Миколенко з близької відстані не зміг потрапити в площину воріт ісландців. Згодом Руслан Маліновський вдарив з-за меж штрафного майданчика суперників.

Попри те, що Україна мала ініціативу на футбольному полі, рахунок у матчі відкрила Ісландія. На 30-й хвилині влучним ударом відзначився Альберт Гудмундссон.

За кілька хвилин Георгій Судаков здійснив прохід у штрафний майданчик Ісландії та завдав удару, якого відбив Гакон Рафн Вальдімарссон. Ісландський голкіпер також зловив удар Іллі Забарного.

Наприкінці першого тайму Україна змогла забити гол Ісландії, але взяття воріт від Романа Яремчука було скасовано через офсайд. На перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь Ісландії.

На початку другого тайму українці здійснили кілька атак, одна з яких завершилася забитим голом. Рахунок у матчі на 54-й хвилині зрівняв Віктор Циганков.

Після голу Циганкова команди неодноразово обмінювалися небезпечними моментами, але голів протягом довгого часу не було.

У фінальні хвилини поєдинку українській збірній вдалося вийти вперед. На 84-й хвилині Мудрик після пасу від Георгія Судакова відправив м’яч у ворота Вальдімарссона.

Гол вінгера «Челсі» став вирішальним у поєдинку. Збірна України обіграла Ісландію з рахунком 2:1 та стала учасницею фінальної частини Євро-2024.