Біатлоніст збірної України Артем Прима прокоментував свій виступ на світовій першості 2024 року.

— Як чемпіонат світу оціниш – вірив у кращі результати?

— Якщо чесно, то так. Вірив, що чемпіонат світу пройде для мене набагато краще. Перед цим на чемпіонаті Європи я біг одну гонку, і пропустив інші старти. Не було сенсу стартувати в персьюті, коли в тебе півтори хвилини відставання.

Це гонка особиста, вона не несе очок в якісь командні заліки. Тому треба давати тверезу оцінку, що спортсмена краще притримати на інший старт. Пропустивши гонки на першості континенту, я розраховував, що відпочину і за меншої кількості довготривалих тренувань зможу себе показати.

На змішаній естафеті в Нове-Место я себе почував більш-менш, бо вона коротша. А в особистих стартах в мене були 3-4 групи. В Чехії немає різниці тільки тоді, коли погода морозна і жорстка траса, а коли +5 чи +8, як було цього року, та ще й з мокрим снігом, то група дуже багато вирішує. Загалом, я незадоволений. Думав, що відійду і будуть кращі результати.

— Твоя найкраща гонка сезону за відчуттями – це коротка індивідуальна гонка в Антхольці?

— Можу сказати, що тоді в Антхольці на Кубку світу я відчував себе непогано. Це стало наслідком того, що після етапу в Рупольдингу ми з Антоном Дудченком поїхали в австрійський Обертіллах і там мали кілька днів відпочинку. Вдалося трошки морально відпустити ситуацію, не було такого тиску.

Я міг трохи сконцентруватися на собі і попрацювати. Після цього відчував себе непогано в Антхольці. Тому можу назвати коротку індивідуалку, як найкращу і три класичні естафеті, які у нас вискакували більш-менш, — зазначив Прима.

Раніше стало відомо, що Артем Прима прийняв рішення піти на самопідготовку і тренуватися окремо від збірної України.