Відомого білоруського футболіста, найкращого нападника в історії «Крумкачів» Олександра Яцкевича затримали в Мінську силовики самопроголошеного диктатора РБ Лукашенка. Йому пред’явили підтримку антиурядових демонстрацій у 2020 році.

За інформацією білоруського опозиційного видання «Дзеркало», Яцкевича заарештували за акцію, яка відбулася у вересні 2020 року, повідомляє OBOZREVATEL. Тоді він разом зі своїми партнерами по клубу «Крумкачи» вийшов на матч Кубка країни проти мінського «Динамо» у майках «Ми проти насильства».

А вже після поєдинку футболісти «воронів» залишали поле у футболках із написом «Ми з народом», який на той момент протестував проти результатів виборів президента Білорусі та підтасованої перемоги Лукашенка.

Олександр Яцкевич перейшов у «Крумкачи» у 2019 році, став найкращим бомбардиром в історії мінського клубу. А наприкінці березня 2023-го 38-річний нападник заявив про завершення кар’єри: «Я міг залишитися, і ще N років грати, і дивуватися від молоді, але не хочу займати їхнє місце, тим більше у другій лізі, і прищеплювати їм комплекс» .

Яцкевич наголосив, що білоруському спорті, зокрема у місцевому футболі, зараз все сумно: «І я, як чоловік і батько, повинен думати, як забезпечувати свою сім’ю, тому, як ви вже знаєте, почав працювати у сфері нерухомості (звертайтеся, буду рад). Як данина спорту, продовжую тренувати наших пташенят».

А нещодавно Олександр перейшов за посиланням у фейковий бот BYPOL, після чого йому зателефонували силовики та запропонували прийти на «розмову». Наступного дня після відмови вони прийшли до нього самі та затримали колишнього футболіста.

Зазначимо, що ще у серпні 2020-го гравцям команди «Крумкачі» Сергію Козеку та Павлу Рассольку інкримінували напад на міліцію. Футболістів мінського клубу «Крумкачі» було затримано під час акції протесту в Мінську. Як повідомляла «Радыё Свабода», вони поверталися з тренування разом із наставником команди Олександром Бєлінським. При цьому в марші протесту вони не брали участі.