Відео привітання гравців Барселони російським уболівальникам набуло широкого резонансу і викликало суперечки. Колишній захисник донецького Шахтаря та каталонської команди Дмитро Чигринський відреагував на цю ситуацію, пише «Український футбол».

20 травня футбольний клуб Барселона опублікував відео, яке швидко стало вірусним. Це було пов’язано не з творчістю запису, а з її змістом. Алехандро Бальде та Серхі Роберто з’явилися у ролику, адресованому російським уболівальникам.

«Дякую за вашу енергію та підтримку. До скорої зустрічі!» – сказали гравці каталонської команди.

Випадок оперативно прокоментували не лише журналісти, а й представники українських клубів. Серед інших виступив донецький Шахтар, який різко розкритикував Барселону та закликав до відповіді форварда каталонців Роберта Левандовськи.

Реакція «гірників» була пов’язана з попередньою активністю нападаючого збірної Польщі. 34-річний футболіст неодноразово виступав на боці України. Тепер за нього заступився Чигринський.

«Левандовськи – справжній лідер. Я говорю не тільки про поле. Він просто найкращий приклад для наслідування як спортсмен. Я говорю про його слова, повідомлення, жести. Україна також цього ніколи не забуде. Для мене Левандовський є синонімом солідарності у цьому питанні», – цитує Чигринського видання WP Sportowe Fakty.

Також український захисник заявив, що дуже вражений відео, яке випустила Барселона зі своїми гравцями.

«Відео – ганьба для Барселони! Я злий і розчарований. Чим більше я поважаю цей клуб, тим більше я прив’язаний до нього. Так чи інакше, останні кілька днів я провів із дружиною в Барселоні, тому що в нас там були деякі справи. Я тільки-но повернувся звідти, але те, що я побачив, викликало в мене сильну огиду».

За словами Чигринського, потрібно й надалі робити все, що росія та її спортсмени перебували в ізоляції.

«Я не можу зрозуміти, як тоді, коли весь світ або намагається зупинити росію, або хоча б називає речі своїми іменами… Як можна робити щось подібне в такий час. Ми говоримо про заборону російських спортсменів, про ізоляцію Росії на міжнародній арені, і раптом з’являється це відео… Події останнього року показують, що Росії немає місця в цивілізованому світі. Багато росіян або підтримують те, що відбувається в Україні, або мовчать».