Генеральний директор донецького «Шахтаря» Сергій Палкін оцінив гру Михайла Мудрика за лондонський «Челсі». Українець не зміг закріпитись в основі англійського клубу.

Палкін розповів, чому Мудрик не перейшов до «Арсеналу», повідомляє видання «Новини.LIVE» із посиланням на YouTube-канал «Гончарова».

Донецький «Шахтар» отримав за перехід Михайла Мудрика до «Челсі» 70 млн євро. Ще 30 млн «гірники» можуть заробити як бонуси.

Перехід у «Челсі»

Мудрик міг опинитися в іншій англійській команді. Довгий час лондонський «Арсенал» вів переговори щодо гравця з «Шахтарем». У результаті «Челсі» виявився наполегливішим. Гендиректор українського клубу Сергій Палкін пояснив, чому так сталося.

«Сума була одна й та сама. Але всередині цієї суми структура була досить різною. Терміни виплати, умови за бонусами. Ми прийняли рішення, що нам «Челсі» більше підходить.

З «Арсеналом» ми довго вели переговори, все було дуже складно. Я з ними зустрічався і вів переговори набагато більше, ніж із «Челсі». Ми довго йшли. Кілька місяців із ними все це обговорювали. З «Челсі» було все досить просто. Коли ти їм показуєш на пальцях логіку — вони згодні», — розповів Сергій Палкін.

Кар’єра Мудрика в Англії

Представник «Шахтаря» розповів, що переговори з «Челсі» із самого початку вийшли простими та конструктивними. У лондонському клубі одразу ж розповіли, що «гірники» отримають бонус за гру Мудрика.

Однак поки що українському футболісту не вдається проявити себе на «Стемфорд Брідж». Сергій Палкін натякнув, що в англійському клубі існують системні проблеми.

«А кому там вдається заграти сьогодні?» — резонно запитав гендиректор «Шахтаря».