Польського арбітра Шимона Марчиняка не буде відсторонено від фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться 10 червня в Стамбулі. Європейський футбольний союз (УЄФА) поставив остаточну крапку у скандалі навколо судді, який засвітився на заході, організованому ультраправим політиком Славомиром Менценом.

Про це йдеться у заяві офіційного сайту УЄФА, повідомляє OBOZREVATEL. Організація навела листа, в якому Марчиняк вибачився за ситуацію, зазначивши, що був введений в оману. УЄФА наголосив, що відсторонення польського рефері зажадала не допустити мережу FARE, яка бореться із дискримінацією у футболі.

«Після заяви пана Марчиняка УЄФА прийняв від нього глибокі вибачення та роз’яснення. УЄФА також зв’язався з NEVERAGAIN, неурядовою організацією, пов’язаною з мережею FARE, яка висловила початкову стурбованість щодо участі пана Марчиняка у заході. Вони вимагали, щоб пан Марчиняк залишився у статусі арбітра майбутнього фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, стверджуючи, що його відсторонення підірве просування боротьби з дискримінацією», – додали в союзі.

Зазначимо, що Марчиняк судив фінал чемпіонату світу між Францією та Аргентиною. Там рефері став учасником скандальної ситуації, коли зарахував «незаконний гол» Мессі.