Колишній головний тренер Карпат Металіста, Маріуполя та низки інших українських клубів Олександр Севідов розповів про сумні реалії юнацького футболу України.

Севідов поділився інформацією, що фінансування юнацьких збірних України перебуває на низькому рівні, пише FanDay.

«На папері ми дуже сильно дбаємо про наші юнацькі збірні. Уже багато років, насправді, вони не проводять тренувальні збори. Тренери сидять не на зарплаті, а на добових. Тому вони із задоволенням ще працюють у клубах».

Колишній тренер звернувся із запитанням до президента УАФ Андрія Павелка, а також вколов високооплачуваних італійців — главу Комітету арбітрів Лучано Лучі та його колегу з УАФ главу Комітету етики та чесної гри Франческо Баранку.

«Наші суперники проводять десятки контрольних матчів, а ми їх не проводимо. У мене запитання: «Куди поділися гроші? В Італії? Хлопці, так не можна». Такого, як мені кажуть, не було за жодного президента федерації», — сказав Севідов у програмі Фінти і підкати.

Суд у Лозанні 17 квітня 2023 року залишив без зміни вирок УАФ, згідно з яким Олександр Севідов був довічно відсторонений від футболу за організацію договірних матчів у ПФК Суми. Там він із 2017 по 2018 рр. виконував роль консультанта.