Перед матчем 1/4 фіналу Відкритого чемпіонату Франції-2023 Еліна Світоліна — Аріна Соболенко співробітники Французької федерації тенісу (FFT) поглумилися над прапором України, розрізавши його на дві частини.

Працівниця FFT пояснила інцидент правилами турніру, згідно з якими полотнище було надто великого розміру. Про це повідомляє «Телеграф» із посиланням на Reuters.

Українську вболівальницю Анну не пустили на трибуни «Ролан Гаррос» через надто великий прапор України. Довжина прапора перевищувала метр – максимальний розмір, дозволений на турнірі. Співробітники FFT порізали синьо-жовте полотнище на дві частини, щоб дотриматися регламенту. Таким чином, українці, яка мешкає у Франції, повернули два прапори… Примітним є те, що цей прапор побував на матчах головної команди країни на Євро-2016 у Франції, і тоді французів не бентежила довжина українського стяга.

«Тут, у FFT ми нічого не маємо проти українського прапора. Навпаки, ми вчинили б так само з будь-яким іншим прапором», — заявила представниця Французької федерації тенісу.