Ціла низка так званих інсайдерів порушує тему про можливу відставку головного тренера Олександра Кучера за рішенням керівництва клубу. «Інформатор» вирішив розібратися, в чому річ.

Отже, минулий сезон чемпіонату України приніс історичний результат для Дніпра-1 ˗ команда виборола срібло, та майже весь сезон була найнебезпечнішим конкурентом “Шахтаря”. До того ж, команда вперше отримала шанс на Лігу Чемпіонів. Дніпряни почнуть змагання з другого кваліфай-раунду.

З огляду на це, до Кучера навряд чи могли бути якісь претензії, особливо у першій частині сезону, коли Дніпро-1 штампував перемоги та лідирував в УПЛ.

У прес-службі Дніпра-1 Інформатору спростували інсайди про швидку зміну тренера: “Нам про це нічого не відомо, ми не будемо відпрацьовувати ці чутки”.

Але фанам є за що хвилюватись: команда сповідує дуже однотипний стиль гри з подачами на бомбардира (Довбик встановив рекорд ще й до того), і до її стилю швидко пристосувалися. У перших 13 матчах у команди Кучера 11 перемог і дві нічиї, у решті 17 – десять перемог, дві нічиї та п’ять поразок.

У єврокубках команда вилетіла далеко не від гранду: кіпрського АЕКу з Ларнаки.

Керівництво клубу навіть у воєнний час має дуже великі можливості та амбіції. Рік тому Дніпро-1 придбав алжирця Яніса Амаша за мільйон євро та бразильського воротаря Макса Валефа за 100 000 – узимку ж заплатило Вересу за Євгена Пасіча 150 000.

Ще більше про амбіції клубу каже подовження контракту з Артемом Довбиком. Форвард збірної України встановив в минулому сезоні рекорд чемпіонатів України за голами серед українських гравців (24), ним цікавилися клуби вищої ліги Італії – проте 7 червня він подовжив контракт.

Нагадаємо, що друге місце Дніпро-1 виборов у запеклій боротьбі із Зорею. Чемпіоном України став донецький Шахтар.